OVER MIJ

‘Genieten van het moois het leven te bieden heeft en daarnaast mezelf blijven uitdagen en ontwikkelen opdat ik van een zo groot mogelijke betekenis mag zijn voor anderen.’ 

Waar ik persoonlijk blij van word? Dat zit ‘m in kleine en grotere dingen. Een met aandacht opgemaakt vers bord eten – geserveerd met een lekker glas wijn, tijd voor mezelf in de vorm van een fijne massage of een ontspannen uitje zoals een bezoek aan het theater of een film. Groots is in die zin het maken van fijne herinneringen tijdens een heerlijke vakantie met m’n man en twee zonen, met dierbaren op welk moment dan ook.

PASSIE

Een andere grootse passie van mij is ondernemen. Om maximaal van betekenis te zijn voor anderen, trek ik deze lijn tevens door in mijn ondernemerschap en help ik ondernemers met alles wat ik in me heb op weg naar effectief en plezierig ondernemen. Genieten van het ondernemerschap klinkt wellicht vanzelfsprekend, uit ervaring weet ik dat dit niet per definitie het geval is. Ondernemers starten hun eigen bedrijf veelal vanuit hun passie, het genieten van die reis als ondernemer is dan minstens zo belangrijk als goede resultaten. Een combinatie van beiden geeft dan ook het 1+1=3 effect!

Veel ondernemers zie ik afgeleid zijn, de focus op de essentie is in de loop der tijd onbewust uit het oog verloren. Druk met druk zijn, geen plan, geen focus, stress en het gevoel achter de feiten aan te hollen. Resultaten blijven achter. Een waarheid voor veel ondernemers – helaas.

Graag help ik de ondernemer hierboven beschreven de weg terug te vinden naar plezierig en effectief ondernemen. Ik help ze focus te krijgen op het resultaat, op datgene wat belangrijk is voor henzelf en voor de organisatie. Datgene wat hen en de onderneming van meerwaarde maakt. Wanneer dit lukt, zie ik ondernemers die voldoening ervaren en het plezier terugvinden in hetgeen ze ooit vanuit hun passie zijn begonnen.

IDENTIEF

Identief is een samenvoeging van de woorden ‘identiteit’ en ‘actief’. Dit staat voor het werken vanuit een identiteit (van jezelf, je bedrijf en je klant) en actief aan de slag gaan met daarbij een helder doel voor ogen. Afgelopen jaren heb ik veel gezien dat ondernemers wel geïnspireerd raken, maar dat het door de drukte van alledag lastig is het gewenste resultaat te bereiken, laat staan te behouden.

Vanuit dit perspectief heb ik een unieke en werkbare methode ontwikkeld om ondernemers effectiever (productiever) te maken en hun resultaten zichtbaar verbeteren. Ik begeleid ondernemers om dit nieuwe wenselijke gedrag (om succesvol te zijn) eigen te maken en daadwerkelijk te behouden. Ik begeleid hen om datgene doen wat écht belangrijk is. Met die acties aan de slag te gaan die passen bij de doelstellingen, hierop te focussen en consequent in actie te komen richting deze doelen.

Achtergrond

Ruim 20 jaar ben ik als mede-eigenaar verbonden aan Nunes Juristen & Bedrijfsadviseurs, hoofdzakelijk in de rol van senior consultant voor klanten van Nunes. In die rol heb ik veel mannelijke en vrouwelijke ondernemers succesvol geadviseerd en begeleid met betrekking tot hun juridische- en ondernemersvraagstukken.

Na het afronden van de opleiding Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, is aansluitend veel kennis en ervaring opgedaan in de dagelijkse praktijk, zo ook in tal van bestuursfuncties.

Ik help je graag met het ontwikkelen van focus, het realiseren van je dromen en verlangens op een zo effectief mogelijke wijze. Uiteraard voor die gewenste groei en resultaten, maar niet in de laatste plaats om weer te gaan genieten van het ondernemen.

Ondernemende groet,