Ben jij een perfectionist en overpresteerder?

Ben jij een ondernemer en heb jij ook een sterke behoefte om te presteren?
Voel je je vaak onzeker of het wel goed genoeg is?
Dan kun je een zogenoemde onzekere overpresteerder zijn.

Wat is een overpresteerder?

  • Een overpresteerder vindt dat het altijd beter kan en is dus erg perfectionistisch ingesteld.
  • De overpresteerder is eigenlijk nooit tevreden over zichzelf.
  • Je ben ambitieus en super gemotiveerd door een sterk ontwikkeld gevoel van ontoereikendheid.
    Hierbij hoort een constant gevoel van niet genoeg zijn.
  • Deze twijfel aan jezelf, helpt je alleen niet verder, sterker nog het verstikt je.
  • Je gaat steeds harder en meer werken, en voelt nooit dat het goed genoeg is.
    Uiteindelijk kan dit leiden tot chronische stress-gerelateerde ziektes.

Gelukkig bestaat er ook een manier van presteren op hoog-niveau zonder steeds keihard te werken, burn-out klachten en stress

Mijn RDA-methode 

Deze manier van werken heb ik me eigen gemaakt met mijn RDA-methode.
Met mijn opleidings- & coachingsbedrijf help ik in ongeveer 36 uur per week gedreven ondernemers hoe je meer rust & overzicht krijgt, balans ervaart en toch sneller kunt doorgroeien met je bedrijf naar meer vrijheid. (qua energie, tijd en geld).

In de huidige samenleving heerst er soms een giftige mentaliteit. Het idee dat je hard moet werken en veel uren moet steken in je business om succesvol te zijn.

Maar dit is gewoon niet waar!

In feite is het juist deze mentaliteit (dit geloof) die je tegenhoudt om door te kunnen groeien.

Het is prima om een sterke arbeidsethos te hebben, maar in deze gevallen schaadt het jou levensgeluk, maar ook de resultaten en belemmert het de groei van een ondernemer en onderneming.

In de huidige kenniseconomie gaat het er niet om hoeveel uren je werkt, maar hoe je jouw uren en je leven zo zinvol mogelijk besteedt.

Overbelasting en keuzestress

We moeten de feiten onder ogen zien. De informatierevolutie zorgt voor een enorme overbelasting en keuzestress. Daarnaast zorgt deze revolutie er ook voor dat er een ongelijkheid is ontstaan in de manier waarop mensen worden beloond. Sommige mensen werken een uur en krijgen hiervoor duizend(en) euro(‘s) betaald. Anderen werken datzelfde uur en krijgen hiervoor een hongerloon waarvan ze nauwelijks rond kunnen komen.

Succes door slimmer werken en niet harder

In deze tijd kun je succes bereiken door anders met je tijd om te gaan. Door slimmer te werken, niet door harder te werken!

Door je te focussen op wat je doet, en dit zo te ontwikkelen dat het je zoveel mogelijk vrijheid geeft op alle vlakken (zoals voldoening, energie, tijd en geld).

De eerste belangrijke stap is eenvoudig, maar radicaal. Het zal voor jou waarschijnlijk ongemakkelijk aanvoelen.

De eerste stap is: Zet jezelf in het middelpunt van je leven – vanaf vandaag.

Door anders te werken hoef je geen tijd meer op te offeren aan allerlei randzaken van je bedrijf zoals het beantwoorden van de mails, de administratie en noem maar op, ten koste van je partner, familie, je vrienden, sport en/of mediteren etc..

Of heel druk te zijn met prioriteiten en vraagstukken van anderen ten koste van je eigen leven.

Als je jezelf dwingt een leven te leiden waar je van houdt, kun je je werktijd efficiënter gebruiken.

Dit zorgt ervoor dat je JA kunt zeggen tegen dat wat je echt vooruit helpt, waar je een leuker en makkelijker leven van krijgt en je echt gelukkig maakt.

Het dwingt je om technologie te gebruiken om je impact te vergroten en je werk makkelijker te maken. Het dwingt je om te delegeren en systemen te creëren die je impact vergroten, en die zorgen voor meer vrijheid.

Maar het belangrijkste is dat je een leven leidt waar je van houdt, dat het duurzaam is en je direct voldoening brengt.

Wanneer jouw leven en bedrijf ingericht is op datgene waar je van houdt, is het niet alleen makkelijk vol te houden maar ervaar je ook direct alle anderen voordelen (gevoel van tevredenheid, succes, impact, vrijheid etc.).

Je voelt je uitgerust, ontspannen en gelukkig. In plaats van je af te vragen: “Hoe lang kan ik dit volhouden?”, Zeg je: “Ik wil dit voor altijd doen.”

Levensgeluk is niet het uiteindelijke resultaat. Het is niet iets dat je moet verdienen. Het is het meest essentiële ingrediënt voor jouw groei en succes!

Dus in plaats van je levensgeluk tot het einde van het jaar of zelfs 5 of 15 jaar uit te stellen, in plaats van jezelf te vertellen dat je steeds harder moet werken en dat je leven nu niet leuk is om te bereiken wat je wilt, begin je nu met het creëren van een leven wat bij jou past en waar je van houdt.

Waar jij ontzettend blij en gelukkig van wordt. Want daar ga je het verschil maken, en dat zorgt voor meer vrijheid en succes.

Laat die sterke arbeidsethos je niet langer tegenhouden. Laat die belemmerende gedachtes nu vallen en creëer een leven waarbij jij op de eerste plaats komt en je meer vrijheid en levensgeluk ervaart.

Antoinette

 

Ps. Meer weten? Plan een online afspraak (Zoom Focussessie) in waarin we kijken naar waar je nu staat, waar je naar toe wilt groeien en wat jou daar nu nog in tegenhoudt. Door mijn jarenlange ervaring leg ik snel de vinger op de zere plek om jou de juiste weg te wijzen.

Klik hier voor het inplannen van jouw persoonlijke focussessie