Kort geleden sprak ik Corien, ze gaf aan dat ze zich aan het oriënteren is op het nieuwe jaar en haar goede voornemens. Ze stelde mij de vraag:

“Hoe zorg ik er voor dat ik uit mijn oude gewoontegedrag stap en wel mijn ideeën ga realiseren? Wat kan ik 2017 echt anders doen?”

Ze gaf aan dat ze bang is dat ze in haar vertrouwde patroon (haar comfortzone) blijft hangen terwijl ze diep van binnen een verlangen voelt om haar eigen weg te kiezen. Datgene te gaan doen waar ze veel passie voor voelt.

“De angst hoe dit zou moeten en in welke vorm, maken dat ik geen actie onderneem. Ik ga natuurlijk ook niet zomaar mijn baan opgeven, ik heb tenslotte ook een gezin en financiële verplichtingen. Maar als ik denk dat ik straks in maart 2017 nog steeds in hetzelfde schuitje zit, en het waarschijnlijk in december 2017 nog steeds zo zal zijn, dan word ik verdrietig. Ik voel me dan teleurgesteld in mezelf.”

Ik vroeg haar; Wat zou je het liefste anders willen doen? Toen gaf ze aan dat ze veel passie voor interieurs en styling heeft en dat ze hier wel graag iets mee wilt doen. Maar wat ze hier precies mee wilt doen, is haar niet helemaal duidelijk.

“Ik heb eigenlijk alleen een vaag idee wat ik zou willen doen, maar echt helder is dit nog niet. Als ik hier meer duidelijkheid over heb, wordt het misschien ook makkelijker om ermee aan de slag te gaan”.

Doen waar je goed in bent en hierom gewaardeerd worden. Dat geeft je een boost. Het is super om anderen te kunnen helpen met datgene waar je goed in bent en je graag doet. Het is een balans tussen geven en ontvangen.

Ben jij wat dit betreft in balans?

Krijg je dagelijks energie van hetgeen je doet? De dingen in het leven wat jou gemakkelijk en goed afgaat. Word jij gewaardeerd op jouw werk? Sta jij in jouw kracht en ben je echt jezelf?

Ik ontmoet veel vrouwen die de meest fantastische kwaliteiten hebben en deze graag willen inzetten, maar toch worden ze tegengehouden. Is het hun onzekerheid? Is het de angst om te falen? Je verlangt naar een levensvervulling die bij jou past en toch doe je iets anders. Dit kan niet de bedoeling zijn. Maar waarom overkomt dit dan toch zoveel vrouwen?

Corien is In haar huidige baan als beleidsmedewerker erg analytisch bezig, dus de hele dag aan het werk met haar hoofd. Denken kan ze dan ook heel goed. Maar haar gevoel speelt steeds weer op, haar creatieve kant wil ook aandacht.

Haar hersenen laten Corien soms geloven dat zij haar hersenen is, maar dat is natuurlijk niet zo. Corien heeft als onderdeel van haar hele wezen een goed stel hersenen, maar daarnaast bestaat zij ook uit heel veel meer. Haar gedachtes en gevoelens worden door haar hersenen vaak snel monddood gemaakt, en dat gegeven frustreert haar.

Corien is echt niet de enige die worstelt met deze vragen. Heel veel vrouwen voelen dat er meer in hen zit, maar dat dit er nog niet helemaal uitkomt. Ik vind dat we als vrouwen in een uitdagende tijd leven. Je hebt een leven vol keuzes. Je mag kiezen wat je wilt, maar is dat altijd wel zo gemakkelijk?

Nee, zeker niet … maar het scheelt enorm als je helder voor ogen hebt wat je graag wilt. Met de juiste begeleiding kan je vanuit je hoofd naar je diepere gevoel gaan en hier de antwoorden binnen in jezelf vinden die noodzakelijk zijn om gemotiveerd nieuwe wegen te gaan bewandelen. Zelfkennis is nodig om tot bloei te komen en in jouw kracht te gaan staan.

Dit kan in het tempo dat bij je past. Langzaam ontsnap jij aan je comfortzone en stap je een nieuwe uitdagende en levensvervullende wereld in.

Wanneer jij helder krijgt wat JIJ graag wilt en WAT ook echt bij JOU past, dan ga je een gevoel van vrijheid, onafhankelijkheid en gelukzaligheid ervaren. Vooral wanneer je hier direct ook actief mee aan de slag gaat. Het zal je de kracht geven die je nodig hebt om ook echt achter dit gevoel aan te jagen.

Dan sluit Corien af met “Ik zou eigenlijk heel blij moeten zijn, ik heb een leuke man en mijn kinderen doen het goed op school. Eigenlijk heb ik het best goed voor elkaar, wat loop ik nou te zeuren”.

Eerst wist ze heel helder dat ze toch echt in haar kracht moest gaan staan, en dat het in 2017 toch echt anders moest, maar ondertussen had haar verstand het alweer overgenomen. Ze voegde zich weer in haar oude patroon en liet haar wensen varen.

Toen ik haar deze spiegel voorhield, schrok ze. Ze wist dat ik gelijk had en dat dit een patroon is wat ze dagelijks toepast. Ze houdt zichzelf klein en is bang om in haar kracht te staan.  Corien zei; “Ja, ik moet het inzien dat dit met mij gebeurt, eigenlijk zet ik mezelf niet op de eerste plaats. Alles gaat voor en tenslotte denk ik wellicht ook even aan mijzelf. Als ik dit wil veranderen moet ik ook echt actie ondernemen. Je hebt gelijk ik wil er nu ook echt iets mee doen.”

Inmiddels is Corien haar ‘nieuwe leven’ gestart en is ze druk bezig met de veranderingen die nodig zijn om te doen wat ze graag wil, om bij haar kern te blijven en in haar kracht te staan. Het geeft haar enorm veel voldoening en dingen blijken achteraf toch makkelijker dan ze vooraf had gedacht. Ik begeleid haar graag naar deze mooie toekomst.

Door dit traject is Corien meer gaan stralen, ze geniet van de keuzes die ze maakt en ze is zich bewust van de keuzes die ze kan maken. Dit is echt TOP. Er is echt al veel voor haar veranderd.

Streef jij ook jouw dromen na? Althans doe je waar je goed in bent?
Je wordt er enorm om gewaardeerd als je dit kunt doet en het geeft je een dagelijks gevoel van gelukzaligheid.

Ga jij jouw voornemens dit jaar ook ECHT realiseren? Zorg dan voor de juiste begeleiding. Alleen kun je best ver komen maar samen is het toch een stuk makkelijker.

Wil jij begeleiding in het maken van de juiste keuzes? Het nastreven van jouw wensen? Meld je dan nu aan voor mijn programma Sta in jouw KRACHT met het RDA online planningsprogramma en een aantal offline praktijkdagen gericht op het succesvol realiseren van jouw doelen. Wanneer je je nog in december aanmeldt krijg je een extra korting. Ontvang het totale programma en het fantastische aanbod om 2017 ook te gaan schitteren en jouw dromen te realiseren. Klik hier:  https://identief.nl/contact/ en vermeld Vrijblijvende toezending van Programma Sta in jouw kracht en December Cadeau.

Gun jij jezelf ook een cadeau voor de feestdagen? Dit cadeau zal je zoveel meer brengen dan alle andere (materiële) cadeaus. Een bewust leven met veel geluksmomenten. Ga ervoor.

Veel inspiratie en succes toegewenst en vergeet er vooral niet van te genieten!

 

Antoinette

 

 

mr.Antoinette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *