Hoe kies je jouw pad? Lees hier hoe ik het deed.

11 november 2016

Voordat ik het leven ging leiden dat bij mij hoort, is er veel aan vooraf gegaan. Ik heb een goede opleiding gehad en heb veel dingen gedaan die mij weer nieuwe dingen hebben geleerd, maar nu weet ik pas wat echt belangrijk is.

Afgelopen jaren had ik steeds het gevoel dat ik nog zoveel wilde doen… en mijn hart niet echt lag bij hetgeen ik de hele dag deed. Niet dat het vervelend was, maar ik voelde gewoon een onrust in mij dat ik iets anders wilde doen.

“Wat ik wilde doen, was mij nog niet precies duidelijk dus bleef ik doen wat ik deed”.

Ergens voelde ik wel dat ik met mijn kennis mensen wilde helpen, maar hoe en wat precies. Ja, dat was nou net de vraag. En hoe zou ik dat dan in de praktijk brengen.

Ik bleef met deze vragen zitten waardoor het moeilijk, eigenlijk onmogelijk, is om ook tot gerichte actie te komen. Toch bleef er een constante DRANG naar een nieuwe ontwikkeling bij mezelf; ‘dat doen wat echt bij mij past en waar ik heel gelukkig van word’.

Dit verlangen sprak ik echter niet vaak uit. Ik vond het gênant; ‘zeggen dat je verlangt naar iets anders maar dat je niet precies weet, wat en hoe’.

Als ik mijn verlangen wel uitsprak en mensen gingen erover doorvragen dan liep ik weer tegen het punt aan; “Wat wil ik dan precies en hoe wil ik dat dan? Ondertussen kwamen er ook allerlei argumenten in mijn hoofd waarom ik mijn dromen/verlangen maar beter niet kon najagen. Misschien lukt het niet, misschien kan ik het wel niet, wat zullen anderen erover zeggen, ik heb niet genoeg kennis of ervaring etc.

Toch wakkerde het VERLANGEN  steeds weer aan.
Als ik erover nadacht voelde in onrust en opwinding. Mijn hart begon sneller te kloppen, ik voelde een knoop in mijn buik omdat ik niet deed wat ik wilde doen. Mijn angst blokkeerde mij. Als ik dan dacht aan de dingen die ik leuk vond, die ik graag wilde gaan doen, dan voelde ik kriebels in mijn buik omdat ik dat ontzettend spannend vond. Ik moest mezelf gaan ‘blootgeven’, en dat is lastig!

Ik besefte dat ik hier echt wat mee moest doen. Na diverse acties die een zijpad waren naar hetgeen ik echt wilde, kwam ik op het goede spoor.

Een jaar lang heb ik op regelmatige basis met een vriendin, die professioneel coach is, gebrainstormd over hetgeen ik nou precies wilde doen. Waar liggen mijn kwaliteiten, wat wil ik doen met mijn leven? Waarom ben ik hier?

Langzaam maar zeker kwam ik steeds dichter bij mezelf. Uiteindelijk ontstond het idee om mensen te helpen en te begeleiden bij het realiseren van hun ideeën. Het plan voor Identief was geboren.

Regelmatig zag ik ondernemers in mijn praktijk voorbij komen die vastliepen in het realiseren van dat wat zij graag wilde bereiken. De waan van de dag maakte vaak dat het er niet goed van kwam. Er is altijd wel wat. Hiermee wilde ik mensen actief verder helpen. Ik wist dat ik mensen kon inspireren, motiveren en begeleiden om wel actief hun ideeën en wensen te realiseren.

Toen ik weer eens aan de slag ging met mijn idee, merkte ik dat ik dit echt super vond om te doen. Door mijn drukke werk als jurist /consultant voor MKB ondernemers, schoof ik het echter steeds weer naar de achtergrond. Maar daarna begon het toch steeds weer te kriebelen.

Het idee liet mij niet los. Op een bepaald moment kwam ik in contact met het thema online trainingen. Ik voelde het gelijk; dit is iets wat super geschikt is om mijn idee verder uit werken. Ik ben er direct verder mee aan de slag gegaan. Ik moest dit nu echt gaan doen. Daarbij voelde ik dat ik me graag op vrouwen wilde richten. Zij herkennen vast precies wat ik bedoel.

“Ik voelde gelijk de energie weer opborrelen. Dit is te gek! En ook meteen: maar hoe dan, wie ben ik, en kan ik dat?”

Op het moment dat ik besloot om door middel van mijn planningsmethode, actief aan de slag te gaan met mijn bedrijfsidee (vrouwen helpen om in hun kracht te staan), ging het bijna als vanzelf. Het toepassen van mijn RDA planningsprogramma heeft me daar enorm bij geholpen. Ik voelde dat ik dit moest delen, want anderen moeten dit ook ervaren.

Het was veel werk, maar het was echt TOP om te doen. Iedere dag als ik opstond voelde ik al de opwinding en de motivatie om aan de slag te gaan.

De juiste mensen kwamen op mijn pad. Zij hebben mij geholpen bij het creatief vormgeven van mijn ideeën, maar ook bij het verder uitwerken van mijn marketingideeën.

Ik ben trainingen gaan volgen om mijn ideeën beter uit te kunnen werken en hier als professional ook echt mee aan de slag te gaan.

Deze ervaring heeft mij geleerd dat het mogelijk is om je doelen na te streven en een oprecht GELUKKIG leven te lijden. Herbij moet je dicht bij jezelf blijven. Soms kost dit wat tijd, maar het is fantastisch als je dit gevoel kent.
Je bent zoals ik dit noem in de FLOW. (het stroomt als vanzelf).


Don’t try tot fit in, be outstanding

Zoals bij de meeste mensen, is je huidige leven het resultaat van wat je vroeger hebt meegemaakt en hoe je bent gevormd. Soms moet je een aantal hardnekkige gewoontes en onbewust gedrag gaan loslaten en aanpassen. Hiervoor moet je inzien dat het anders kan. Dat er meer mogelijk is dan je voor mogelijk hield.

“Dat de handrem er misschien wel af kan. Dat je mag zijn wie je bent”.

Het is gewoon MAGIC, als je gaat voor wat je echt wilt en dit ook actief in de praktijk gaat brengen. Ik zeg; Don’t try to fit in, but be outstanding!

Ik ben er trots op dat ik deze stappen heb gezet, en ik hoop jou met dit verhaal te inspireren om ook te doen wat je écht wilt. En het daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Als ik het kan, kun jij het ook.

Liefs,

Antoinette