Ondernemer: kies je voor toewijding of voor concessies?

We hebben allemaal doelen en dromen waar we toegewijd aan kunnen zijn. Maar vaak houden we onszelf tegen omdat we te veel concessies doen. Hierdoor verliezen we ons eigen plan uit het oog en ervaren we veel minder voldoening.

Ik denk dat het belangrijk is dat je in je leven je doelen nastreeft zonder al te veel concessies te doen, en dit geldt zeker ook voor het opbouwen van een succesvol bedrijf. Om echt te groeien als ondernemer, is toewijding essentieel. Hierbij doe je geen, of zo min mogelijk, concessies.

Een praktijkvoorbeeld

Onlangs had ik een VIP-sessie met Hessel, de gelukkige winnaar van mijn laatste winactie. Een paar keer per jaar organiseer ik zo’n actie, waarbij deelnemers kans maken op een exclusieve 1-op-1 VIP-sessie met mij. Tijdens deze sessies help ik kosteloos drukbezette MKB-ondernemers die verlangen naar meer vrijheid in hun leven. Ik doe dit omdat het me raakt dat veel ondernemers hard werken, maar vastlopen in hun bedrijf. Ze zetten zich keihard in, maar vergeten zichzelf vaak. Dit is jammer, en ik wil niets liever dan ondernemers laten zien hoe ze meer kunnen genieten van hun bedrijf door het minder afhankelijk van henzelf te maken. Zo kunnen ze een bedrijf opbouwen dat gemakkelijker en beter kan groeien, terwijl ze een waardevol leven leiden met veel vrijheid.

Tijdens de sessie met Hessel lag de focus op het delen van nieuwe inzichten over hoe hij zijn bedrijf onafhankelijk van zichzelf kan maken en hoe hij gemakkelijker zijn doelen kan bereiken. Zijn belangrijkste doel was om meer helderheid te krijgen over wat hij moet doen.

Na de introductie ging ik met hem onderzoeken hoe toegewijd hij was aan zijn doelen of waar hij vooral de neiging heeft om concessies te doen.

Hessel bleek op veel vlakken toegewijd te zijn om meer vrijheid te krijgen in zijn ondernemerschap. Maar niet overal, en daar liggen dan enorme kansen voor groei en meer succes. De concessies die hij vooral deed hadden betrekking op het ten koste van zichzelf, tevreden willen houden van zijn klanten en personeel. Een mooi punt waar we verder mee aan de slag zijn gegaan.

Doe jij veel concessies als ondernemer?

Kijk eens naar jezelf; hoe toegewijd ben jij op dit gebied? Volg je echt je eigen plan, omdat je kiest voor een waardevol en kwalitatief leven? Of doe je regelmatig concessies en merk je dat dit je tegenhoudt?

Denk eens na over de concessies die je dagelijks doet in je leven en in je ondernemerschap.

Doe je echt wat belangrijk voor je is, of pas je je te vaak aan?

Heb je helderheid over je doelen en maak je bewuste keuzes om hier naartoe te werken? Of pas je je steeds aan en doe je niet wat nodig is?

Als je moeilijk vrij kunt nemen en te hard werkt, doe je concessies aan je eigen leven en aan een ideale toekomst. Alles draait om keuzes, en de keuzes bepalen de acties en uiteindelijk je leven!

Als je te veel verantwoordelijkheden op je bord hebt binnen je bedrijf en jouw tijd en leven onvoldoende serieus neemt, doe je concessies aan dat wat je wilt bereiken.

De vraag die dan interessant is;  Waarom gebeurt dit?

Waarom doe je concessies en kies je niet voor toewijding?

Dit komt waarschijnlijk omdat je nog een stukje helderheid mist over het wat en hoe en/of dat je niet voldoende toegewijd bent. Je wilt het wel, maar je moet het echt 100% willen. Je kunt dan niet langer tolereren dat je concessies doet. Je zult hier heel concreet naar moeten gaan handelen. Doe je dit niet, dan bereik je niet dat succes en die vrijheid waar je echt naar verlangt.

Ik zeg dit niet om je te veroordelen of je slecht te laten voelen, maar om je aan het denken te zetten. Jij kunt er namelijk ook voor kiezen om te ondernemen vanuit de Drivers Seat, waarbij je toegewijd bent aan een leven met meer vrijheid. Je kunt ervoor kiezen om een bedrijf te bouwen dat niet om jou draait, maar waar de meest onderscheidende succesvolle taak van je bedrijf centraal staat.

Jij kunt dit en dat is een keuze die leidt tot een mooier bedrijf en een fijner leven!

Toewijding aan je bedrijf = bedrijfsgroei

Wil jij toegewijd zijn aan een bedrijf dat beter kan groeien doordat het niet van jou afhankelijk is? Wil jij toegewijd zijn aan een bedrijf dat in de toekomst goed verkoopbaar is en dus meer geld oplevert? Dan zul je geen concessies meer moeten doen.

De tijd gaat snel, dus wacht niet langer en kies voor toewijding om dit te realiseren.

Natuurlijk help ik je hier graag bij. Ik heb de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan en ik weet precies hoe je dit kunt bereiken. Ik begrijp wat jij als ondernemer nodig hebt en wat je bedrijf nodig heeft.

Een gratis masterclass kan helpen

Er zijn enkele aanpassingen nodig die moed en toewijding vergen, maar die je leven aangenamer, rijker, waardevoller en mooier maken. Wil je hier meer over weten?

Vraag dan nu de gratis Masterclass aan.

In deze Masterclass leg ik je haarfijn uit hoe je je bedrijf onafhankelijk van jezelf kunt maken. Deze Masterclass, genaamd “Sturen naar Ondernemersvrijheid”, bied ik gratis aan omdat mijn missie is om zoveel mogelijk hardwerkende en ambitieuze MKB-ondernemers te helpen aan meer vrijheid.

Het kan ook voor jou mogelijk zijn, dus ontdek hoe door deze waardevolle gratis Masterclass aan te vragen.

Antoinette