Ondernemerstip 10

Graag deel ik mijn 10de ondernemerstip: The 5 second rule.

 

Als je niet de resultaten bereikt die je zou willen bereiken op een bepaald gebied, dan zorg je niet voor de juiste actie op dat gebied.

We zijn gewoontedieren en dingen die ons niet vanzelf afgaan, waar we niet als vanzelf mee aan de slag gaan, stellen we uit of doen we niet de juiste dingen voor. Je brein beschermt je hierbij, en stuurt je eigenlijk de verkeerde kant op. Je brein saboteert je omdat het je wil beschermen voor alles wat nieuw is.

Ik ben Antoinette Nunes van Identief en help ondernemers met de unieke RDA planmethode, die staat voor Resultaat, Doel en Actie gericht, om na te denken over je plannen en met focus en actie nieuwe patronen aan te leren om zo wel je doelen te behalen.

Iedere week geef ik in dit kader een tip. En de tip van deze week gaat over de 5 second rule.

Vanaf het moment dat je een geïnspireerd idee binnenkrijgt.

Je weet wel, zo’n idee dat er zomaar is, in je hoofd, je buik, of waar dan ook waar je van voelt daar moet ik echt iets mee doen. Zorg er dan voor dat je binnen 5 seconden enige actie onderneemt.
Iets concreets richting dit idee om er mee aan de slag te gaan.

Stel je krijgt een idee; bijvoorbeeld ik moet die en die partij benaderen want zij zijn een ideale partij om mijn dienst/product door te verkopen. Of ik zou contact op moeten nemen met een vriend voor een persoonlijke presentatie.

Op het moment dat zo’n idee opkomt, heb je slechts 5 seconden om in actie te komen anders gaat het verstand zich ermee bemoeien en komen er van allerlei redenen naar boven waarom het nu niet uitkomt, waarom het misschien toch niet zo’n goed idee is etc.

Je zult dus binnen 5 seconden enige actie richting dit doel moeten ondernemen.
Al is het maar een telefoontje plegen, een email sturen het inplannen voor jezelf.
Doe je dit niet dan is het weg en doe je er waarschijnlijk niets mee.

Oefen hier vandaag of deze week eens mee.

Als er een goed idee opkomt, zorg dan dat je binnen 5 seconden actie onderneemt om jouw idee een kans te geven en iets in gang te zetten.

Laat jezelf vandaag eens niet tegenhouden door je brein (belemmeringen) die je zal beschermen om nieuwe dingen te doen, maar ga ervoor.

Veel succes.

Ondernemende groet,

Antoinette

 

Aan de slag?

  1. Maak nu kennis met IDENTIEF, door je aan te melden voor de gratis workshop “Maak jouw routekaart naar een succesvol bedrijf. Aanmelden en direct (gratis en geheel vrijblijvend) een eerste start maken met het werken AAN je droombedrijf kan via: https://identief.nl/ .
  2. Meld je uiterlijk 19 januari a.s. aan voor het testpanel van de RDA methode. Een unieke (eenmalige) kans om je resultaten enorm te vergroten binnen 2 maanden. Wees er snel bij want er zijn nog slechts 3 plekken. Stuur een email aan info@identief.nl met je (bedrijfs-)gegevens o.v.v. testpanel RDA methode.
  3. Lees mijn nieuwste bijdrage op LInkedIN en like mijn bijdrage als je dit waardeert. Bouw jouw bedrijf als een inkomensmachine!