RDA – Resultaat gefocust, Doel gedreven en Actie gericht

De RDA-methode is een werkwijze en planningstool die de kwaliteit van je leven enorm positief beïnvloedt.

Je gaat aan de slag met je vermogen om een visie te ontwikkelen over wat nú belangrijk is in je leven en waarom je dit wilt bereiken. Dit concreet voor je te zien en te voelen.

Het gaat in je leven voor het belangrijkste deel over hoe je je voelt.
Niet wat je hebt of doet, maar juist wat je voelt. Je emoties zijn essentieel. 

Vanuit deze visie leer je jouw leven in te richten op jouw voorwaarden, zonder het belang van anderen uit het oog te verliezen. Je kiest voor jezelf, maakt je eigen plan en neemt je eigen verantwoordelijkheid.
Wanneer je op deze manier denkt en leeft, wacht je een prachtige toekomst. Je bent in staat om het maximale uit je leven te halen. Je kunt je tijd maximaliseren, maar ook zaken zoals je energie, je gezondheid, de contacten met de mensen om je heen, etc.

FOCUS

Stel dat je 1 miljoen hebt maar voortdurend het gevoel van stress, woede, frustratie , zorgen of schuld ervaart, dan is je leven stress, woede, frustratie , bezorgdheid en/of schuldgevoel.

Wees je dus bewust van je gevoel en ga hier zorgvuldig mee om.

Focus is hierbij een belangrijke sleutel.
Waar jij je op focust dat is je werkelijkheid. En zo gaan de energiestromen lopen.
Focus dus op wat je wilt bereiken in je leven, wat belangrijk is voor jou.
Focus is gelijk aan macht en kracht.

Dus als je je toch focust, focus dan op datgene waar je echt warm van wordt.

Wanneer je iemand kent die succesvol is op diverse vlakken, en dit constant beleeft en ervaart, dan kan je ervan uitgaan dat deze persoon gefocust is. Deze persoon heeft glashelder voor ogen wat hij/zij wilt bereiken.

Hoe duidelijker je bent over wat je wilt, hoe makkelijker het is om dit te bereiken.
Dit werkt namelijk zo omdat je hersenen er alles aan doen om de zaken die je in je hoofd haalt te realiseren. Maak daar dus gebruik van!

Wat is er nodig is om je doelen te bereiken?

Je moet redenen en motivatie hebben met een duidelijk plan. Daarnaast dien je de juiste en grootse actie te ondernemen om je doelen te bereiken. Dit is de basis van de RDA-methode.

Voordat je de vraag kunt beantwoorden : “Wat moet ik doen?” Is het van essentieel belang dat je eerst de volgende vraag beantwoord: “Wat wil ik?” Deze verschuiving in denken zorgt ervoor dat jouw focus volledig zal veranderen en dit heeft weer grote invloed op hoe je reageert in je leven. Het zal jou veranderen.

In plaats van te concentreren op de eisen en verwachtingen van anderen, of waar je bang voor bent, ga je jouw focus richten op wat je plezier geeft en wat het meest belangrijk voor je is. Datgene waar jij warm van wordt.
Kun je je voorstellen hoe prettig dit is?

Deze RDA methode geeft je de mogelijkheid om de resultaten van jouw leven te maximaliseren alsook jouw gevoel van voldoening en vreugde.

Wat is voor jou het belangrijkste om te bereiken (je resultaat ) en waarom is dit belangrijk voor jou (je doel)? Dit zal je richting geven om verder te gaan met het realiseren van jouw dromen.

Als je redenen waarom je dit wilt sterk genoeg zijn, en je weet goed waar je uit wilt komen, dan weet je als vanzelf ook hoe je dit moet realiseren.

De RDA-methode is geen tijdsmanagementsysteem. Als is het uitermate effectief.
Jouw doel in je leven is namelijk niet om tijd te managen.
“Nee, jouw doel is het creëren van een prachtig leven wat je als mens verrijkt en een gevoel van gelukzaligheid geeft.
Dit is een leven waar jij optimaal van kunt genieten, waarbij je mentaal groeit en waarbij je een belangrijke bijdrage kan leveren aan alles en iedereen om je heen.”

Vanuit deze intentie start je met de RDA-methode.

Bij de start lijkt het of het werken met dit systeem meer werk oplevert. Echter, na wat oefening en begrip van het systeem, plan en werk je veel sneller en effectiever dan voorheen en kun je jouw resultaten verdubbelen tot vertienvoudigen.

Na het voltooien van de RDA-training en oefeningen, kun je iedere gewenst doel nemen en deze realiseren door het herkennen en het gebruiken van je eigen gevoel, talent en middelen. Ik weet zeker dat je ervan gaat genieten en succesvol zult zijn.

Je maakt een plan voor hoe je jouw doel(en) kunt bereiken. Vanuit verlangen, motivatie en kracht gaat het stromen en je werkt gefocust aan jouw doel(en),  zonder echte wilskracht en doorzettingsvermogen, maar gewoon omdat je geïnspireerd bent om hier echt mee bezig te gaan.

Met het RDA-programma van Identief ga je vanuit je pure zelf (identiteit) aan de slag met:

–             100% bewustwording – van je verlangens

–             100% focus – op datgene wat het verschil maakt voor jou;

–             100% resultaat – vanuit je innerlijke drijfveren;

–             100% actie – effectief en efficiënt.

Waarom zou je kiezen voor de RDA-methode? De voordelen nog eens op een rij:

 • Je hebt helder voor ogen wat je wilt bereiken en kunt je dit ook echt voorstellen;
 • Je hebt een duidelijke actieplan en jij kunt precies datgene doen wat nodig is om je doelen te bereiken;
 • Je bent steeds in staat om de juiste, meest effectieve, keuzes te maken;
 • Je ervaart veel minder belemmeringen en stress;
 • Je hebt meer rust en overzicht;
 • Er ontstaat meer ruimte voor vrijheid en vrije tijd;
 • Je inspireert anderen met hetgeen je doet;
 • Er gaan andere deuren open;
 • Je bent gemotiveerd;
 • Je verbindt je meer met jezelf, je klanten en relaties;
 • Je gaat – zonder twijfel – meer genieten van je leven.
Mr. Antoinette Nunes

Inmiddels heb ik al veel ondernemers , maar ook teams van grote bedrijven & instellingen, mogen begeleiden op hun weg naar focus en effectief ondernemen. Ik heb ervaren dat mensen succesvoller worden wanneer zij volledig in hun kracht staan en focus krijgen op datgene wat voor hen het verschil maakt.

Het is belangrijk dat je doet waar je goed in bent, waar je talent, kennis en kunde zit.  Het is mijn passie mensen te helpen om te (her-)ontdekken en in te zien wat dit i. Hier dan actief mee aan de slag te gaan en de gewenste resultaten te bereiken.
Als je doet wat je altijd al deed, zal er niets veranderen. Bewandel nieuwe wegen, krijg nieuwe inzichten en leer met betere focus te werken om je leven en mogelijkheden optimaal te benutten en te genieten!