SLIM

subsidie voor ondernemers

SLIM-regeling

Zet ook die volgende stap

Maak je bedrijf en team zelfstandig.

Met het Drivers Seat ontwikkeltraject helpen we je om jezelf en jouw team (managementteam) te ontwikkelen, waarbij de taken en verantwoordelijkheden op de juiste manier bij de juiste personen ondergebracht zijn en de kernfuncties (marketing & sales, operations en financiën) een duidelijke eindverantwoordelijke hebben. Daarmee kun jij vanuit de Drivers Seat ondernemen als visionair.

We leren jou en je team wat ieders belangrijkste verantwoordelijkheid is, hoe je dit optimaal bedrijfsmatig inricht en een plan maakt om dit te realiseren. Met de RDA- methode ontdek je hoe jullie dit gefocust realiseren zonder steeds harder en meer te hoeven werken. Dit levert een zelfstandig groeiend bedrijf op waarbij de ondernemer meer vrijheid en balans krijgt én het bedrijf beter verder kan groeien. Hierdoor wordt het bedrijf ook aanzienlijk meer waard!

Het Ministerie van SZW helpt een handje mee. Voor ondernemers die zichzelf of hun bedrijf willen ontwikkelen stelt zij 80% subsidie beschikbaar tot een maximum van € 25.000,-.

Het Drivers Seat traject bestaat uit drie onderdelen en wordt tailor-made ingericht naar jouw specifieke situatie. 

 1. Business MRI
  We starten met het uitgebreid onderzoek van de hele organisatie. Hiermee wordt een complete diagnose gesteld van het bedrijf. Bij dit proces worden ook de medewerkers en klanten betrokken wat zorgt voor draagvlak voor de ontwikkelingen die doorgevoerd moeten gaan worden.
 2. Toekomstgericht ontwikkelplan
  Daarna maken we op basis van de gestelde diagnose een onderbouwd en toekomstgericht ontwikkelplan voor het bedrijf, waarmee het bedrijf professioneler en zelfstandiger wordt en beter verder kan groeien. Hierbij zorgen we ervoor dat de structuur aangepast wordt en de juiste mensen op de juiste plek komen te zitten, zodat iedereen weet wat zijn/haar hoofdtaak is, passend bij de kwaliteiten en ambities van de betrokken werknemers.
 3. Ontwikkeling, coaching en begeleiding
  De ondernemer en het managementteam (maximaal 5 personen) worden volgens het effectieve groeimodel van Identief geholpen om een deelverantwoordelijkheid op zich te nemen. Dit leidt tot een effectief en professioneel team en zorgt voor zelfstandigheid. De betrokken personen leren in deze structuur optimaal samen te werken en te presteren. Ook leren ze te werken met de RDA-methode, zodat ze gefocust hun doelen blijven behalen en kunnen excelleren. Daarbij ontvangen deze personen ook professionele coaching en begeleiding om gedurende het jaar in de nieuwe situatie te groeien en zich in de nieuwe rol en gevraagde verantwoordelijkheden te ontwikkelen.

  Met de SLIM-regeling krijg je 80% subsidie op een Drivers Seat traject. Je eigen bijdrage is daardoor, afhankelijk van de trajectvorm die op jouw situatie van toepassing is, mogelijk slechts € 2.000,- *). 

  Wil je hier gebruik van maken? Vraag dan uiterlijk 27 september een offerte aan.  

SLIM regeling aanvragen

Wil je hier gebruik van maken? Reageer dan uiterlijk 27 september a.s.