Even een momentje tijd om tot jezelf te komen.

TIJD en RUIMTE voor jezelf. Ieder mens heeft dit nodig. Het is zelfs een van de belangrijkste factoren voor SUCCES en GELUK.

Jij bent niet op deze aardbol om alleen maar heel erg druk te zijn. Je moet vooral ook genieten van je leven en van je prestaties. Geniet van alles wat je hebt, de lieve mensen om je heen, de prachtige natuur de kansen die je krijgt, en noem maar op. Waardeer dit en geniet ervan.

In de drukte van alledag ga je hier vaak aan voorbij. Wanneer je hele dag van de ene taak naar de andere taak vliegt, zonder eens rustig adem te halen, zorg dan vooral dat je verder leest.

Hieronder laat ik je zien hoe je meer ruimte en tijd kan creëren voor jezelf, waardoor je dichter bij jezelf blijft en het leven kunt leven wat bij je past en waar jij gelukkig van wordt.

Wanneer was de laatste keer dat je jezelf wat tijd en ruimte gaf?

We vergeten vaak dat het altijd maar doorrazen ons als mens enorm beïnvloedt. Wanneer je niet goed in je vel zit, dan heeft dit direct invloed op jouw gevoel en beleving van succes en geluk, jouw welbevinden. Maar weet dat het ook anders kan.

Soms merk je dat als je tot rust komt, je snel in slaap valt omdat je ontzettend moe bent. Je gunt jezelf weinig rust en holt maar door, dus op het moment dat je even tot rust komt, voel je de moeheid en pakt jouw lichaam de kans om bij te tanken.

Uitgebrand raken

Als je voortdurend aan het rennen bent en het gevoel hebt dat je niet kunt stoppen omdat je steeds achter de feiten aanholt, omdat er nog zoveel gedaan moet worden, dan raak je op een bepaald moment uitgebrand.

Een heleboel mensen hebben dit probleem. Je gaat eigenlijk steeds harder rennen zonder dat je het zelf in de gaten hebt.

Creëer jij ruimte in je leven, heb jij een plek waar je tot rust kunt komen en je geestelijk en lichamelijk kunt opladen? Of loop jij constant door te rennen en geef je jezelf weinig tot geen ruimte om even gewoon te zijn.

Genieten en tot jezelf komen

Even te genieten en tot jezelf te komen. Even je gedachten rust geven en lekker tijd voor jezelf hebben.Als je een moment neemt om tot jezelf te komen dan kan je contact maken met het universum, een bepaalde wijsheid. Het is een HOGERE INTELLIGENTIE die beïnvloedbaar is. En jij hebt als je wilt toegang tot die wijsheid en je kunt er je voordeel mee doen.

Mensen die mediteren, zoeken ook de ruimte op tussen de gedachtes die ze hebben.

Als we jong zijn hebben we nog wel deze ruimte maar met het ouder worden en het toenemen van allerlei verantwoordelijkheden wordt deze ruimte steeds minder. We nemen steeds minder tijd voor onszelf en komen niet tot onszelf. We staan niet meer in contact met onszelf.

De Rat-Race

We stappen in de ‘rat-race’ en jagen maar door. We worden opgeslokt door de orde van de dag en vergeten dat dit niet zo bedoeld is. We weten op een gegeven moment niet beter als dat dit ons leven is. We staan er niet bij stil, omdat we het contact met onszelf zijn kwijtgeraakt.

Gelukkig zijn we mensen en kunnen wij nadenken over ons leven en de acties die we ondernemen. Ben jij intelligent genoeg om het tij te keren en weer in contact komen met je zelf. Contact te maken met jouw innerlijke verlangens en de ruimte tussen je gedachten waar je jouw intenties kan loslaten?

Kies jij ervoor om weer in verbinding te komen met jezelf en te genieten van het leven?

Als je een innerlijke stem hoort DIE ZEGT dat dit niet mogelijk is, wees je dan bewust van het feit dat dit je geconditioneerde IK is.

Denk eens dieper na, wat wil jij? Wat is de bedoeling van het feit dat jij hier bent, wat kan jij bijdragen aan deze wereld? Jij bent hier om iets moois te maken van je leven en dat kan je doen door in je kracht te staan en volop te genieten.

Je bent dan van de grootste waarde voor jezelf, maar ook voor je omgeving en alles en iedereen om ons heen.
Als het je lukt om tijd en ruimte vrij te maken voor jezelf, en je ego los kunt laten, dan is alles wat je maar wenst mogelijk.

Dit is niet makkelijk want je ego zal je proberen tegen te houden, zij wil zich ook doen gelden.
De enige manier om hieraan te ontsnappen is door in contact te komen met je hogere zelf, de hogere intelligentie die er binnen in jezelf bestaat. Dan ga je inzien dat je inderdaad niet goed bezig bent, dat je wordt geleefd en dat je hier zelf aan meewerkt. Je kunt dit alleen gaan inzien als je tot rust komt.

Al je je gestrest of enorm gehaast voelt, neem dat is even afstand van de situatie. Probeer 10 tot 15 minuten even gewoon te zijn. Geniet van de rust en ruimte die er altijd is, laat dit tot je komen.

Wees je bewust dat je altijd de vrijheid van de ruimte kunt toetreden. Wanneer je dit vaker doet zal je leven zich veranderen en kun je dichter in contact komen met jezelf.

Succes en geniet ervan.

Antoinette Nunes