Goede voornemens zinloos?

Deze periode van het jaar kan voor veel mensen best stressvol zijn. Boodschappen doen, familie ontvangen, cadeautjes kopen etc. Je kent het wel… alles wat je jezelf allemaal oplegt.

En dan staat het nieuwe jaar al weer voor de deur. Een mooi nieuw jaar met nieuwe kansen.

Ontstaat er bij jou nog meer stress doordat je vindt dat je goede voornemens moet maken voor het nieuwe jaar?  Dat is toch wat je moet doen?

Als je kijkt naar de cijfers dan wordt je ernstig gedemotiveerd om aan de slag te gaan met je goede voornemens. Van iedereen die start met goede voornemens, is een groot deel de eerste week succesvol, echter al na twee weken is het overgrote deel al afgehaakt. En begin februari blijkt uit studies dat nog maar slechts 8% succesvol is met zijn of haar goede voornemen.

De kans om een goede voornemens te realiseren blijkt dus erg klein. Dus zou je denken; “Waarom zou ik nog goede voornemens maken als de kans zo groot is dat het toch niet zal lukken?

Ik zal je vertellen waarom voornemens (doelen) toch BELANGRIJK zijn.

Het verschil tussen mensen die veel bereiken en gelukkig zijn en mensen die zich mislukt voelen ligt in het feit dat succesvolle mensen heldere doelstellingen hebben, beslissingen nemen en zich hier aan vasthouden en dingen ook echt realiseren. Zij zijn bloedserieus over hun voornemen en 100% begaan om dit te realiseren. Het is een MOETEN en niet een zullen. Er is geen middenweg.

Het is echt zo simpel? Ja, voor het grootste deel wel.

Er is vast ook in jouw leven een gebied waar jij van vindt dat er iets moet verbeteren.

Het opstellen van een lijst van goede voornemens wat je zou willen veranderen, helpt je echter niet. Je moet heel goed uitdiepen wat je wilt en waarom. Daarnaast moet je jouw gewoontes aanpassen. Mensen zijn gewoontedieren en je verandert jouw gedrag echt niet zomaar.

Alleen iets dat je super serieus neemt kun je het verbeteren/veranderen. Iets wat je vanuit je diepste wezen ook echt wilt dat dit verbetert. Het moet noodzaak voor je zijn, je moet echt niet anders willen.

Om succesvolle gewoontes aan te leren en jouw dromen te realiseren moet je hier actief mee aan de slag. Een goede begeleiding om dit uit te diepen en te volharden draagt voor een groot deel bij aan succes!

Start met één goed voornemen. Waarom slechts één? Voor succes is het noodzakelijk dat jouw doel overzichtelijk en REALISEERBAAR voor je is. Je moet weten dat je erin kunt slagen. Als je succes boekt creëer je een positieve flow en wordt het steeds makkelijker om hier mee door te gaan..

Verspil geen tijd met dingen die je niet super belangrijk vindt, want die ga je echt niet bereiken.

Geniet van de kleine verbeteringen die je realiseert en weet dat kleine stapjes uiteindelijk tot grote resultaten kunnen leiden.

Ik wens je heel veel succes met al jouw plannen en een fantastisch 2017 met heel veel liefde, gezondheid en geluk.

Antoinette

 

Ps. Natuurlijk help ik je graag bij het realiseren van jouw dromen, doelen, voornemens en/of wensen. Tot 31 december 2016 24.00 uur heb ik een speciaal aanbod. Ik bied je het online RDA planningsprogramma, om je doelen uit te diepen, helder onder te verdelen en hier actief mee aan de slag te gaan, inclusief 15 weken begeleiding voor het eenmalige aanbod van slechts € 195,=. Voor dit bedrag wordt je dus de eerste 3 maanden volledig op weg geholpen.

Dit is echt een unieke kans, kies voor jezelf en ga in je kracht staan door je aan te melden via https://identief.nl/contact/.

Daarnaast GEEF ik je mijn Ebook FLOW cadeau, wanneer jij je voor 31 december 2016 middernacht aanmeldt. Hierin lees je hoe je in de FLOW komt  en oefen je met praktische overpeinzingen om dit te realiseren.