Heb jij de juiste prioriteit?

Mag ik even kritisch zijn?

Ik schat in dat je veel teveel prioriteiten hebt.

Er komt ontzettend veel op je af gedurende de dag. Als ondernemer maar ook in je privéleven. Tja,… ook jouw leven is ontzettend druk en vol, en er zijn veel mensen die iets van je willen. Daarnaast heb je zelf je doelen bepaald…maar daar kom je niet goed aan toe. Overal ligt jouw prioriteit en dus ook je aandacht

Ik zeg dit niet om je op de kast te jagen, maar om je aan het denken te zetten.

Als jij focus hebt op je belangrijkste prioriteiten en deze ook realiseert dan zeg ik TOP! Ga zo door, je bent goed bezig.

Als jouw prioriteiten echter overal zijn, en je voelt dat je vaak achter de feiten aanholt, dan is dit je kans om het tij te keren. Je dient weer de regie te nemen in je leven en echt gefocust bezig te zijn met die dingen waar je echt om geeft.

Wat doet focus met je

  • Als je echte focus hebt op je hoogste prioriteit, dan zal je leven veranderen.
  • Het zal je zelfvertrouwen vergroten.
  • Het zal je inkomen een boost geven,
  • Het zal je een beter en voldaan gevoel geven en er zullen mensen zijn die je vragen: “Hoe doe jij dat toch?”

De praktijk

In de dagelijkse praktijk zie ik meestal dat ondernemers steeds harder gaan werken aan allerlei (verkeerde) prioriteiten, en dit is desastreus.

En ik zie dit de hele tijd bij mijn nieuwste klanten.

Ze werken keihard, zijn super ambitieus, en willen niets liever dan groeien en vooruit komen, terwijl ze verblind worden door hun dagelijkse activiteiten (prioriteiten) en daardoor teveel, en eigenlijk geen echte prioriteiten hebben.

Ben jij goed bezig? Heb jij focus op de juiste prioriteiten?

Test het door jezelf de volgende twee vragen te stellen.

# 1 Passen je prioriteiten op 1 vinger?

Ja, één vinger.
Mijn visie is dat je maximaal 1 hoofdprioriteit mag hebben. Ik zal me nader verklaren.

Elke prioriteit die je in je leven hebt vraagt om jouw aandacht. Het komt op je to-do lijst. Dit belast jouw gevoel van vrijheid, aandacht, ruimte, tijd etc. Iedere prioriteit vraagt om actie…. je moet er iets mee doen.

Ik ben van mening dat je het beste één bepaald iets in je leven, wat NU het allerbelangrijkste is voor jou de hoogste prioriteit kunt geven. Daarnaast kan je dan nog 2 kleinere doelen (prioriteiten) stellen en dat is het dan!

Dit geeft ruimte en maakt dat je ook echt gefocust bent om met dit doel aan de slag te gaan.

Doe je dit niet dan heb je in feite geen prioriteit en ben je druk met van alles en nog wat zonder dat dit je wat oplevert.

Dit is ook waarom het belangrijk is dat de nummer 1 prioriteit die je kiest en waar je echt de komende tijd mee bezig wilt zijn, voldoet aan de volgende vraag.

# 2 Levert deze prioriteit jou de resultaten op waarnaar je verlangt?

Als je gefocust bent op van alles en nog wat, dan levert dit hap-snap resultaten op. Hiermee ga jij niet het verschil maken. Je voelt je geleefd en de resultaten blijven achter.

Zorg ervoor dat je prioriteit geeft aan datgene wat jou het snelste brengt naar datgene waar jij echt naar verlangt.

Het leven is te kort om bezig te zijn met zaken die jouw niet echt gelukkig maken.

Die jou niet brengen waar je naar verlangt. Investeer dus in die prioriteit die je in beweging zet, waar jouw hart sneller van gaat kloppen!

En als je weet dat je moeite hebt met het stellen van prioriteiten, dat je het overzicht kwijt bent en hier graag wat  advies van buiten af bij kunt gebruiken, dan raad ik je aan om een gratis focussessie in te plannen met mij of één van mijn Identief coaches.

Tijdens dit gesprek bekijken we je huidige situatie en geven je direct bruikbare feedback op jouw specifieke situatie.

Je kunt HIER  jouw focussessie eenvoudig inplannen.

Op het gekozen tijdstip nemen wij contact met je op.

Antoinette