3 tips om overzicht en rust te krijgen

In de dagelijkse praktijk zie ik, met name in de drukke decembermaand, veel mensen die geen overzicht meer hebben, waar het hoofd van overloopt, en zij ervaren dat iedereen aan hen trekt en zij zelf hun dingen niet gedaan krijgen die ze willen/moeten doen. Hoe verander je dit?

Met de volgende 3 TIPS krijg je meer overzicht, rust in je hoofd en een prettig gevoel om dit zaken te regelen die belangrijk voor je zijn.

Tip 1:
Het is belangrijk dat je allereerst overzicht creëert door al jouw taken/acties op te schrijven. Wanneer je dit in je hoofd houdt raak je geestelijk overbelast, voel je je overladen en is er geen ruimte voor creativiteit. Schrijf alles op, dus zowel privé- als zakelijke taken/acties.

Tip 2:
Nadat je alles hebt opgeschreven ga je al deze acties rubriceren in diverse categorieën. Kies waar een actie thuishoort en plaats de acties in de bijbehorende categorie. Bijvoorbeeld in de categorie financiën/geld, familie, persoonlijke ontwikkeling of baan/werk etc. Je kunt je eigen categorieën samenstellen

Tip 3:
Daarna kies je de categorie die voor jou het allerbelangrijkste is om NU direct mee aan de slag te gaan. De categorie waarvan jij vindt dat deze nu echt aandacht moet hebben, omdat je hiervan dingen echt gedaan wilt hebben. Uit deze categorie kies je een TOP 3 van acties waar je direct mee aan de slag gaat.

Houd het overzichtelijk, plan niet teveel want dan word je teleurgesteld als je het niet haalt.  Daarnaast is het belangrijk dat je kiest voor die acties die het grote verschil maken. Denk hier gewoon even goed over na!

Als je op deze manier je leven plant, zul je weer overzicht ervaren. Dit geeft rust en ruimte in je hoofd. Je weet wat je te doen staat en je zult veel effectiever zijn omdat je kiest voor die dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarschijnlijk zul je ook ontdekken dat sommige acties overbodig zijn en echt van je lijst af kunnen.

Veel succes en geniet van de feestdagen.

Antoinette