Hoe je meer tijd krijgt

Om controle over je leven en je werk te krijgen, is het belangrijk dat je duidelijke doelen hebt en je tijd bewust invult.

Als je weet wat jij belangrijk vindt, waar jij gelukkig van wordt en wat jij echt niet wilt missen in je leven, dan kun je hier ook tijd voor vrij maken.

Mis jij tijd voor meditatie, het lezen van een goed boek, sporten, wandelen, het uitvoeren van (zakelijke) plannen of wat dan ook in je leven. Lees dan vooral verder.

Ik ben me  echt wel bewust dat het plannen van je leven en je tijd voor de één moeilijker is dan voor de ander. Als jij een alleenstaande moeder bent met 3 kinderen dan is het zwaarder om je planning onder controle te krijgen dan iemand die helemaal alleen is, en alleen maar rekening met zichzelf hoeft te houden. Maar desalniettemin is het plannen van je leven en het invullen van je tijd voor iedereen mogelijk.

Ik ben ervan overtuigd dat echt iedereen meer invloed kan krijgen op zijn eigen leven, zijn planning, en bewust kan kiezen voor zijn eigen invulling, eigen succes en meer kan doen dan dat men nu denkt. Uiteindelijk leidt dit bewuster leven tot meer focus en resultaat en meer genieten van je leven!

Ik zal hieronder een aantal cijfers benoemen waarop deze stellingen gebaseerd zijn.

In een week zitten 168 uur. Namelijk 7 dagen van 24 uur.
Dat is echt wel veel tijd.

Wanneer jij een fulltime baan hebt, en dus 40 uur per week werkt en 8 uur per nacht zou slapen, dan kost jou dit 96 uur per week. Je houdt dan nog 72 uur VRIJE TIJD over.
Uhmm….
Dus 72 uur per week tijd om andere dingen te doen. Dat is vast meer dan je dacht.

Ja, maar ik ben ondernemer. Ik werk wel 50 uur per week en slaap ook die 56 uur.
Dan houd je dus nog 62 uur per week over aan VRIJE TIJD, tijd om andere dingen te doen.

Ook dat is nog veel tijd, in elk geval sowieso al meer tijd dan dat je kwijt bent aan je werk of aan je nachtrust. Je hebt dan bijna 9 uur per dag over aan tijd om van alles en nog wat te doen!

En stel zelfs als je 60 uur per week werkt, dan houd je nog 52 uur per week over aan tijd om andere dingen te doen.

We hebben dus best veel tijd, maar we gebruiken onze tijd niet altijd even effectief.

Tijd heeft ook heel veel met je beleving te maken.

In een 168-urige week is absoluut tijd te vinden voor datgene wat belangrijk is.

Wil je meer tijd doorbrengen met je gezin/kinderen?
Wil je een studie volgen?
Wil je meer sporten?
Wil je vaker een boek lezen?
Wat wil jij?

Alles is mogelijk, zelf als je meer uren per week werkt dan een fulltime job. Mijn gezegde is dan ook:

Tijd is Prioriteit

We hebben gewoon genoeg tijd, als je er maar bewust mee omgaat. En we hebben dus ook genoeg tijd om fantastische dingen te doen, om de meest geweldige resultaten neer te zetten.

Het is een kwestie van focus hebben op datgene wat jij echt belangrijk vindt en hier bewust tijd aan te besteden.

Maar wat doen we als we extra vrije tijd hebben?
We pakken onze telefoon en verdwalen in de social media apps zoals Facebook, LinkedIN, Instagram, Snapshat etc. Maar ook kunnen we onze tijd verdrijven met nieuws apps of spelletjes. Of jij kijkt naar je email, het internet, youtube, etc. etc.

Een andere tijdverslindende bezigheid die veel mensen beoefenen is het hangen voor de TV. Als je 4 van de 7 avonden in de week gemiddeld 3 uur TV kijkt, dan is dit al 12 uur. Streef jij hiermee jouw verlangens na, wordt jij hier ontzettend gelukkig van?

Wees je bewust van je tijd. Ook kleine momenten kunnen grote invloed hebben op je geluksgevoel. Als je onderweg bent in het verkeer, kun je bijvoorbeeld een podcast luisteren. Of als je met het openbaar vervoer reist, kun je kiezen om een boek te lezen.

Een pauze op je werk kun je gebruiken om te mediteren, even te bewegen of iets te regelen.

Het gaat erom dat je jezelf bewust wordt van je leven en je tijd. En dat je dit in je planning meeneemt. Kies voor datgene waar jij gelukkig van wordt, wat past bij jouw verlangens en doelen voor het leven.

Maak je eerste stap.

Om hier bewust mee aan de slag te gaan heb ik voor jou een prachtig stappenplan gemaakt voor het maken van een effectieve weekplanning. Deze kun je (tijdelijk gratis) downloaden:

https://identief.nl/stappenplan-weekplanning/

Geniet van je tijd!

Antoinette Nunes