Zo krijg je weer een leeg hoofd

Zo krijg je weer een leeg hoofd

Loopt je hoofd over van de ideeën en plannen waarmee je aan de slag wilt?
En helpt je hoofd je steeds herinneren aan alle dingen die je niet wilt vergeten?
Waarschijnlijk voelt je hoofd zwaar en overbelast. Je gebruikt je hoofd om niets te vergeten en je hersenencapaciteit is overbelast. Je hoofd draait dus overuren en hierdoor ervaar je veel stress, pieker je veel en kun je je moeilijk ontspannen.
Je bent in een vicieuze cirkel beland van constante belasting en hierdoor is er geen rust, en kun je je dus moeilijk ontspannen. Maar met een aantal eenvoudige tips kun jij starten om je hoofd leeg te maken en meer rust te krijgen en jezelf een stuk lichter te voelen.

Stap 1 Doe een braindump.

Schrijf eens 10 minuten lang alles op wat er in je hoofd zit. Dus maak je hoofd leeg door al je gedachtes op te schrijven. Het maakt niet uit of dit zinvolle of nutteloze gedachtes zijn, schrijf gewoon alles op wat er in je opkomt. Dit geeft verlichting en rust.

Stap 2 Stop met intern alles te onthouden.

Zorg dat je één systeem hebt waarin je al je taken/acties en projecten kunt noteren. Waar je 100% op kunt vertrouwen zodat je het kunt loslaten. Je hoofd is er niet om ideeën te onthouden, maar juist om ideeën te hebben en te ontwikkelen. Een ideale manier hiervoor is het werken met de business- en doelenplanner Mijn Succesversneller.

Stap 3 Las af en toe een piekerkwartiertje in.

Pieker even 15 minuten waarbij je al je emoties opschrijft. Dit doe je om jouw hersenen te ontlasten. Daarna zal je hoofd jou veel minder herinneren aan al die emotionele prikkels. Dit helpt je dan weer om minder door je hoofd afgeleid te worden, maar maakt het ook makkelijker om beter gefocust te zijn en minder afgeleid te worden door externe prikkels (mails, social media, nieuws, youtube etc.). 
 
Ik ben Antoinette Nunes, bedenker van de RDA-methode en met deze methode is het makkelijker om goede focus te  krijgen op het allerbelangrijkste en ben je minder gevoelig voor afleiding. Dit en andere essentiële kennis & tools zorgen ervoor dat je effectiever met je tijd omgaat en meer bereikt in je leven.
Pas de tips toe en ervaar wat het voor je betekent. 
Veel succes!