Hoe kom je in balans met jouw kwaliteiten?

Wanneer je hard werkt maar je krijgt hier geen voldoening uit, ben je niet in balans.

Het ontbreken van balans tussen datgene wat je natuurlijke aard is, waar jij heel goed in bent, en de dagelijkse gewoontes die jij vertoont kan heel subtiel zijn.

Het is vaak iets wat je ervaart als een soort stemmetje in je hoofd, iemand die je influistert dat je niet op de juiste weg zit.

Meestal is er sprake van een niet nader aan te duiden taak of een ervaring waarvan je aanvoelt dat die deel uitmaakt van je wezen. Je weet het niet precies, maar je voelt wel een verlangen om dát te zijn wat je bedoeld bent te zijn.

Zolang je dit stemmetje negeert en geen aandacht geeft, zal het je blijven aansporen om in evenwicht terug te komen. Het stemmetje geeft aan dat je niet in balans bent.

Als je niet doet wat bij je hoort, raak je in onbalans

Wij mensen zijn gewoontedieren en kiezen makkelijk voor ons routinegedrag. We doen gewoon wat we kennen en wat we altijd al doen. Dit lijkt gemakkelijk, maar het overwicht van je ontevredenheid kan maken dat je je erg onprettig en in onbalans gaat voelen.

Misschien ken je het wel, dat altijd knagende gevoel van onvrede dat je maar niet van je af kunt schudden. Een onbestemd gevoel van leegte.

Naarmate je langer in een dergelijke staat van onbalans bent, wordt het leven en je werk steeds zwaarder. Het is moeilijk om vol te houden.

Wanneer je het bovenstaande herkent is het cruciaal dat je nagaat wat jij zult moeten veranderen om weer meer balans te creëren. In de volgende video ga ik hierop in en geef ik je een oefening om hier actief mee aan de slag te gaan. Daarna tref je nog 3 concrete tips aan om je balans te herstellen in jouw leven.

3 TIPS om balans te krijgen in jouw leven

  1. Gebruik de energie van je gedachten. Deze energie kan je helpen om in harmonie te komen met wat je verlangt. Je mentale energie trekt namelijk aan wat jij denkt. Gefrustreerde gedachtes zijn een uitnodiging voor nog meer frustratie. En positieve, krachtige en stimulerende gedachtes zijn een uitnodiging voor vooruitgang, groei en kracht. Je krijgt wat je denkt, of je het wil of niet.
  2. Neem jouw verantwoordelijkheid. Jij bent verantwoordelijk voor hoe je leven nu is, maar ook voor wat je graag zou willen bereiken. Je dient te weten dat je zelf verantwoordelijk bent, zonder jezelf een verwijt te maken, en actief aan de slag te gaan met het nastreven van jouw doelen in het leven.
  3. Ga bij jezelf te rade, jij weet alle antwoorden. Onderzoek binnen in jezelf wat je dromen zijn. Welke kwaliteiten zijn er altijd al geweest en zou jij eigenlijk meer mee willen doen? Welk inwendig lichtje, al gaat het maar om een vonkje, is in jouw gedachten en dromen altijd blijven schijnen?

Je balans herstellen

Wat het ook is, hoe absurd het ook lijkt, of op anderen overkomt, als je de balans tussen je dromen en je huidige leven wilt herstellen, moet je zorgen voor een verschuiving in energie die past bij jouw dromen. Jouw overtuigingen en geconditioneerd gedrag zet je opzij en je kiest stapje voor stapje voor jouw levensenergie, datgene waar jij echt blij van wordt.

Jouw balans wordt hersteld door te kiezen voor jouw doel(en) in het leven, en dit te bekrachtigen met gedachtes als; “Ik weet het”, “ik verlang ernaar”, “het staat op het punt te gebeuren”en “Ik hoef me geen zorgen te maken”. Je kunt het!! en het is de bedoeling dat je hiervoor gaat. Geniet ervan.

‘Geloof dat je zult ontvangen en je ontvangt’.

Wil je dit in jouw dagelijkse leven toepassen dan kun je ervoor kiezen om te werken met de RDA methode. Hier start je het met het uitdiepen van jouw diepste wensen/doelen en ga je daarna actief aan de slag om middels een planningsmethode hier ook concreet invulling aan te geven. Meld je aan via www.identief.nl/product1.

Mocht je hierbij tevens graag 3 maanden persoonlijk begeleid worden dan kies je voor www.identief.nl/product2

Liefs,

Antoinette

mr. Antoinette Nunes-Meijer

www.identief.nl
info@identief.nl
06-55393925