Zo krijg je meer balans in je privé en werk

In mijn bedrijf als focus & effectiviteitsspecialist wordt mij heel regelmatig de vraag gesteld hoe je meer balans kunt krijgen in je werk- en privé leven.

Hoe zorg je er nu voor dat je niet steeds afgeleid bent en in balans aandacht geeft aan je werk als je daar bent en aan privé als je thuis bent?
Doordat ons hoofd altijd AAN staat gebeurt het vaak dat we terwijl we thuis zijn met ons gezin, we met ons hoofd volledig bij het werk zijn en vice versa.

De verwijten komen vanzelf: …. “Hallo…. Waar zit jij met je hoofd?
Heb je gehoord wat ik net zie?….
Moet je nu weer achter die computer?……
Kan je die telefoon niet even wegleggen?”

“Sorry, ik was even afgeleid…Wat zei je? …
Ik moet even dit of dat afmaken en dan ben ik er voor jullie?…..
Even dit mailtje beantwoorden….. ik kom er zo aan….
Even dit bericht lezen en dan ….. etc. etc.”

Je voelt je gevangen omdat je alles en iedereen het beste gunt maar ook opgeslokt wordt door alles en iedereen die aan je trekt. Alles en iedereen wat je aandacht nodig heeft.
De meldingen op je telefoon, de nieuwe e-mails, de telefoontjes, de mensen die je nodig hebben etc.

Hoe krijg je dit nou beter in balans?

Waar ligt je invloed?

Waar kun je wat veranderen?

Alléén in het heden kan je wat doen.
In het NU kan je andere keuzes maken en dingen veranderen.

Het verleden is gepasseerd station. Hiervan kun je iets leren en in het NU toepassen.
De toekomst is onbekend, je kunt alleen in het NU iets doen om je toekomst te beïnvloeden.

In het NU moet het dus gebeuren!

Wanneer je een betere balans wilt krijgen in je leven is het belangrijk dat je volledige onverdeelde aandacht geeft aan dat moment…. aan het NU!
Het NU is waar jij de keuze hebt om het anders te doen.

Hoe doe je dit in de praktijk?

Heel concreet doe je dit als volgt. Wanneer je op je werk bent geef je 100% aandacht, tijd en energie aan je werk. Wees de beste versie die je maar kunt zijn.

Ben je bij vrienden/vriendinnen dan geef je hen 100% van aandacht, tijd en energie. Je doet echt je uiterste best om er volledig voor hen te zijn.
Ben jij thuis bij je levenspartner en/of gezin dan ben je daar volledig op gefocust en geef je daar 100% aandacht, tijd en energie aan. Je bent dus de beste versie in de rol die je op dat moment vervult.

Dit is de enige manier en oplossing voor een betere balans in je werk en privé.

Actie in het NU is de sleutel tot een betere balans in je werk en prive leven!

CHALLENGE

Daarom wil ik je uitdagen om dit de komende week eens te proberen. Ervaar eens hoe dit voor jou werkt.

De komende week ga jij op het moment dat je aan het werk bent, je volledig focussen om de beste manager, leider, werkgever of werknemer te zijn.

Geef jouw volledige aandacht, tijd en energie aan die taak waar je mee bezig bent, aan de rol die je op dat moment vervult. Aan datgene wat je wilt bereiken. Zorg voor focus en ga er volledig voor met al je aandacht en energie.

Maar dit geldt ook als je naar huis rijdt en thuis komt, je in de rol van vader/moeder verplaatst en dat je dan ook de beste vader/moeder probeert te zijn die je jezelf maar kunt voorstellen. Gefocust met volledige aandacht, liefde en energie voor je gezin. Je gaat je rol als vader/moeder echt serieus op de best mogelijke manier invullen.

Maar ook als levenspartner, zorg ervoor dat je de allerbeste levenspartner bent met 100% aandacht voor die ander.

Dit geldt voor alle rollen die je aanneemt en die belangrijk voor je zijn. Laat je niet verleiden om afgeleid te zijn en dingen door elkaar te doen. Focus en kies waar je aandacht op dat moment op gericht dient te zijn.

Dit geeft rust en overzicht en het zal je heel veel liefde en waardering opleveren!

Stel je bent met maar 5% van je tijd bij je vriend(en)/vriendin(nen), zorg dan dat je volledig (100%) aandacht voor ze hebt. Dat je betrokken en liefdevol bent en niet met andere dingen bezig bent. Je zult zien wat voor verschil dit maakt.

Dus hoeveel tijd je besteed aan een bepaalde rol is in deze onbelangrijk, het gaat erom dat je de rol super serieus neemt. Dat je volledig in het NU bent en niet dubbele rollen tegelijk speelt.

Geef echt 100% aandacht en energie aan die rol die je op dat moment vervult en ga niet multi-tasken maar focus!

Ga jij deze uitdaging aan met mij?

Ik gun je het allermooiste leven en daarvoor dien je keuzes te maken en 100% aandacht, tijd en energie te geven aan de belangrijkste zaken in je leven op die momenten dat jij kiest om er te zijn. Of dat nou het werk,  je relatie, je gezin, als vriend/vriendin is. Als je er bent dan ben je er volledig, met 100% van je aandacht en energie!

Doe jij mee?
Meld hieronder of je meedoet? En houdt me op de hoogte wat je ermee bereikt? Ik houd je in de gaten!

Geniet ervan.

Antoinette Nunes