Is het tijd voor een Lifehack?

 Zo kun je verder groeien!

We kunnen heel lang praten over hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien en wat er voor nodig is. Maar essentieel is dat je focus krijgt op je groei.

Dat je helder hebt wat de belangrijkste acties zijn die zorgen voor groei zonder dat dit steeds meer tijd kost, Daarbij is het het ‘key dat je deze acties ook gaat inplannen, en deze ook echt uitvoert.

Het is dus tijd voor goede keuzes, betere focus en de juiste actie!
Op een manier waarbij jouw leven meer in balans is.​

Maar toch lukt dit vaak niet, ondanks dat je dit al vaker hebt voorgenomen. De waan van de dag maakt dat je toch andere dingen doet dan werken aan je groei.
In de praktijk gebeurt vaak het volgende.

Je weet wel wat je moet doen, maar je doet niet wat je weet.

Je laat je leiden door wat er dagelijks op je afkomt. Je bent vaak ontzettend druk, en regelmatig bezig met brandjes blussen.

Je bedrijf is gegroeid, en je zit aan je max van wat je kunt doen. Je bent nog bij alle zaken in je bedrijf betrokken. Jij weet het meeste, en ook het beste hoe je iets oplost.

Je weet niet hoe je zaken uit handen kunt geven omdat alles in jouw hoofd zit en rondom jou afspeelt. En het voelt alsof het meer tijd kost om het uit te besteden.

Je beseft dat er wat moet veranderen om druk weg te halen bij jou. Je verlangt naar rust en een team wat werk van je overneemt en weet wat het precies moet doen.

Maar in de dagelijkse praktijk komen ze altijd bij jou als het niet goed gaat.
Je regelt het dan snel maar even zelf, want tja… jij kunt dit het beste en dan is het ook het snelste geregeld.

Maar dit is één van de belangrijke reden waarom jouw groei stagneert.

Ondertussen besef je heel goed dat er wat dient te veranderen.

Je vind het steeds minder leuk om je werk te doen en er is nog maar weinig tijd voor creativiteit en vrijheid.

Je wilt af van de stress en constante druk.
Je wilt overzicht en bezig zijn met de juiste dingen die zorgen dat je wel meer gaat bereiken maar minder stress ervaart.

Er dient wezenlijk iets te veranderen. Iets bij jou, maar ook in de manier waarop jij je bedrijf runt, welke keuzes je maakt en met welke systemen en strategieën je werkt.

Er is dus een ‘lifehack’ nodig.

Lifehack is een mix tussen timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling. Het voorkomt dat je gaat lijden aan stress en gaat vooral ook over meer doen in minder tijd, zodat je bijvoorbeeld je bedrijf sneller en slimmer kunt laten groeien.

In dit kader heb ik de RDA methode ontwikkeld. Hiermee ga je werken aan levensmanagement en krijg je veel beter grip op wat je moet doen om te groeien. De RDA-methode werkt vanuit het Resultaat. Dus wat je wilt bereiken in je leven en met je bedrijf. Maar ook vanuit je Doel. Dus je motivatie. Waarom wil je dit bereiken? Wat betekent het gewenste resultaat voor jou? En uiteindelijk kies je altijd voor de meest effectieve Actie. Die actie die je het snelste naar je doel brengt en al het andere makkelijker en/of onnodig maakt.

Wat de RDA-methode is of dit ook voor jouw situatie werkt onderzoek ik graag samen met je tijdens een online focussessie. Hierbij kijken we waar je nu staat, waar je naartoe wilt en wat hiervoor moet gebeuren. Je krijgt direct een oplossingsrichting aangereikt zodat je weet wat je moet doen om verder te groeien en meer balans te krijgen in je leven.

 

Antoinette

 

Ps1. Wil je meer weten over bedrijfsgroei? Dan kun je je aanmelden voor het online Lifehack Summer Event. Een mogelijkheid om van 9 bewezen succesvolle ondernemers kennis te krijgen over hoe jij jouw ondernemerschap, marketing en bedrijfsgroei kunt verbeteren. Jouw ticket (ad. 497,=) is nu tijdelijk gratis verkrijgbaar via https://identief.nl/lifehack-summer-event

ps2. Persoonlijke focussessie kun je inplannen via https://calendly.com/identief/