Moet jij meer geld verdienen?

Wil jij meer geld verdienen?

We willen vaak wel een hele hoop bereiken, maar onze insteek om dit ook daadwerkelijk te realiseren is vaak niet goed. Daardoor voel je dat het moeizaam gaat en het je soms allemaal teveel wordt.
Zakelijk willen we groeien, meer mensen bereiken met onze fantastische diensten of producten en vooral graag meer verdienen. Hieronder leg ik je graag uit hoe je ervoor zorgt dat je kans van slagen veel groter wordt.
Klinkt één of meerdere van de volgende punten je bekend in de oren?
Ik zou…
  • naar de sportschool moeten gaan.
  • meer geld moeten verdienen.
  • moeten mediteren.
  • vaker moeten reizen.
  • betere focus moeten hebben.
  • Etc.
We moeten niets, maar we leggen onszelf van alles op!
Helaas zijn we ons dit vaak onvoldoende of zelfs helemaal niet bewust.
En dat moeten houdt ons tegen in ons succes.
Vaak is het op deze manier van met jezelf en de buitenwereld communiceren heel erg natuurlijk gedrag, waardoor het helemaal niet vreemd voelt, maar dit er wel voor zorgt dat je niet bereikt waar je naar verlangt.
Het leven bestaat uit keuzes, allemaal dingen die je mag en kunt doen.
Dit is een compleet andere insteek die tot hele andere resultaten leidt.
Dat MOETEN is verlammend en wekt weerstand op. Het zet je zeker niet in een actie-stand.
‘Ik zou’ geeft aan dat het een wens is die geen overtuiging bevat.
De formulering zoals hierboven is gebaseerd op externe factoren waardoor je voelt dat je dit moet doen, maar dit is niet  een diep verlangen vanuit jezelf spreekt. Daarnaast bevat dit al de angst dat het niet gaat lukken.
Je slagingskans is minimaal want als je het zo zegt, is het vaag voor je en zeker niet inspirerend. Het zal je niet aanzetten om in actie te komen omdat het niet is vormgegeven vanuit je diepste verlangens. Iets wat je graag wilt en een motivatie voor voelt. Het is een vage behoefte die waarschijnlijk nooit werkelijkheid gaat worden.
Om je dromen (doelen) te bereiken is het essentieel dat je hiervoor een diep verlangen voelt. Het dient een echt must te zijn, die van binnenuit komt. Je moet echt voelen dat je dat wat je wilt bereiken, hoe dan ook gaat bereiken, wat er ook gebeurt. Om een vage ‘ik zou’ naar een stimulerende ‘ik ga’ om te buigen, kun je de volgende 3 stappen doorlopen.
  1. Vraag jezelf af: “Waarom en onder welke omstandigheden?”
Een doel kun je alleen bereiken als er een sterk doel achter de activiteit zit. Je waarom. Probeer in plaats van: “Ik zou meer naar de sportschool moeten gaan”, te zeggen: “Ik ga meer naar de sportschool, zodat ik me energieker voel om actief te zijn met mijn kinderen.” Je voelt al wel dat dit veel meer inspiratie en motivatie geeft.
Zie je wat ik bedoel. Wanneer je wat je doet verbindt met waarom je het doet, is de kans veel groter dat je een diepere laag vanuit jezelf aanspreekt om daadwerkelijk in actie te komen richting dit succes wat je graag wilt bereiken.
  1. Maak je doel zo specifiek mogelijk.
Een belangrijke reden dat mensen niet slagen, is dat ze datgene wat ze hebben geïdentificeerd als hun doel, en de belangrijkste activiteit die daarbij hoort, hun ONE Thing te vaag is. Zoals bijvoorbeeld:
Ik wil vroeger opstaan.
Ik wil meer trainen.
Ik wil gezonder eten.
Dit zijn vage globale voornemens die je veel specifieker dient te formuleren om je kans van slagen groter te maken.
Wat kan je helpen om meer specifiek te worden?
Je doet dit door jezelf de volgende vraag te stellen: “Hoe weet ik dat ik succesvol ben?”
Beantwoord die vraag met iets specifieks en meetbaars. Hoe specifieker je het maakt, hoe kleiner het wordt. En hoe kleiner de concrete actie wordt, hoe gemakkelijker het is dit ook echt te doen en je er ook aan te houden.
  1. Je ‘ik zou behoefte’ wordt zonder een specifiek en duidelijk omschreven doel en concrete acties, nooit een echte ‘Ik ga behoefte’.
Beantwoord de volgende vraag: Wie kan jou in je leven echt helpen om duidelijkheid te krijgen over het verschil tussen wat je moet doen en wat je echt hoe dan ook WILT bereiken en GAAT bereiken?
Als die persoon nog niet in je leven bestaat, is dat oké! Dan help ik je graag.
Wanneer je mee doet met de POWER challenge begin je in januari met iemand die je gaat helpen. Je krijgt de ondersteuning die je nodig hebt, zodat je je eerste voornemen (DOEL) voor 2020 kunt vorm gaan geven vanuit een GEMOTIVEERDE BEHOEFTE, in plaats vanuit van MOETEN.
Dit gaat je echt  helpen om 2020 succesvol te starten.
Meer weten over de POWER challenge, stuur een korte e-mail met je naam en ik stuur je daarna alle informatie.