Van hopen naar doen!

In de dagelijkse praktijk zie ik regelmatig dat mensen “wensen hebben” en hopen dat dit de werkelijkheid wordt, en dit verwarren ze met een serieus doel en verlangen realiseren.

Als je wensen, doelen, dromen en/of verlangens hebt dan komen deze natuurlijk niet zomaar uit, hier dien je actief mee aan de slag te gaan. Maar hoe doe je dit dan zo succesvol mogelijk?

Ieder jaar zie je het weer gebeuren. Begin januari stikt het van de mensen met goede voornemens (wensen) in bijvoorbeeld de sportschool, of spreek je heel veel mensen die op dieet gaan.

Ze willen het in het nieuwe jaar echt anders gaan doen.
Dit jaar gaan ze hun droom (verlangen, doel) echt realiseren.

Het is de hoogste tijd om het anders te gaan doen.
Ze hebben zichzelf bijvoorbeeld een doel gesteld om fitter te worden en wat gezonder te leven. Ze zijn enthousiast en willen er vol voor gaan.

Op 1 of 2 januari starten ze vanuit de wens die ze hebben.
Slanker worden, fitter zijn, promotie maken, beter voor jezelf opkomen, meer omzet realiseren, je relatie verbeteren, meer tijd voor elkaar vrijmaken etc. Wat het ook is, het is een verandering die je graag in je huidige leven wilt bereiken.

Maar waarom gaat het toch zo vaak mis?

In de meeste gevallen starten we zonder enig plan of strategie over wat we precies willen bereiken, waarom we dit willen realiseren en hoe we dit zo effectief mogelijk kunnen doen. Hierdoor starten we wel, maar net zo snel als we gestart zijn haken we ook weer af. We komen vaak niet verder dan een paar keer sporten, een paar dagen lijnen, een paar stappen zetten richting ons verlangen, maar dan stopt het.

Het moment dat januari voorbij is zie je al dat het weer een heel stuk rustiger is bij de sportschool. We zijn vrijwel allemaal vergeten wat het doel was, of we zijn er in ieder geval mee gestopt om er actief aan te werken.

Dit geldt dus ook voor het realiseren van je ambities in je werk!

Nieuwe ideeën en doelen kunnen je snel enthousiasmeren, maar de valkuil is dat je in dit enthousiasme gelijk aan de slag gaat zonder een glashelder doel en concreet plan.

Misschien herken je het wel van eerdere doelen die je jezelf in het verleden gesteld hebt. Je begint meteen met volle energie en motivatie aan je nieuwe doel te werken maar komt vaak niet verder dan de eerste of tweede stap. Het resultaat is dat je jouw doel(en) niet behaalt, met alle gevolgen van dien en ook is de kans groot dat je hierbij het vertrouwen verliest in jezelf.

Super teleurstellend! Maar gelukkig kan het echt anders.

Hieronder geef ik verkort weer welke stappen jij kunt zetten voor meer succes in het behalen van je wensen/doelen.

  1. Stel je ambities (verlangens/doelen) helder vast, zie dit voor je.
  2. Focus op maximaal drie resultaten die je op dit moment in je werk/leven;
  3. Bepaal de meeste efficiënte en effectiefste acties gericht op deze drie doelen;
  4. Laat alle andere belangrijke doelen los, besteed daar (even) geen aandacht aan
  5. Weet waarom je dit wilt bereiken, dit zorgt voor motivatie;
  6. Zorg voor een stok achter de deur, regel een coach die jou helpt om zo snel en goed mogelijk je doelen te bereiken

En tenslotte nog een laatste tip: Neem kleine stapjes en wees geduldig!

Ga je ambitie werkelijkheid maken en realiseer het leven en de resultaten waarvan jij droomt!

Antoinette

 

Ps.  Wil je onder begeleiding daadkrachtig je verlangens en doelen realiseren en/of je resultaten verbeteren, dan is RDA methode LIVE echt wat voor jou.

Info vind je op: https://identief.nl/product2/